2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

„Parfum extract“ ir „eau de parfum“

Plačiąja prasme visi produktai, kurie skirti pagerinti žmogaus kvapą yra vadinami kvepalais. Vis dėlto kosmetikos industrijoje kvepalai išskiriami į kelias rūšis. Šie yra žymimi prancūziškais ženklais „eau de parfum“, „eau de toulette“, „eau de cologne“ ir „aftershave“. Šiais skirtingais ženklais pažymėti kvepalai turi ir skirtingas savybes.
„Perfume extract“
Kvepalų ekstraktai arba „perfume extract“ yra didžiausios koncentracijos gaminys. Tokie kvepalai kainuoja brangiausiai, tačiau ir kvepia stipriausiai bei ilgiausiai. Kaip ir visa parfumerija, kvepalų ekstraktai yra maišomi su alkoholiu arba bekvapiais aliejais. Nemaišant šių kvapas būtų be protiškai stiprus ir atbaidantis. Be to, žmonėms, kurių oda yra jautri turėtų pasisaugoti šių kvepalų dėl jų stiprumo.

kvepalai
„Eau de parfum“
„Eau de parfum“, „parfum de toilette“ ar „eu de perfume“ yra silpnesnės koncentracijos kvepalai. Dėl šios priežasties jie rečiau sukelia odos alergijas. Dauguma „eau de parfume“ ženklu pažymėtų kvepalų savo sudėtyje turi mažiau nei dvidešimt procentų gryno aromato ekstrakto. Visgi niekur nėra tiksliai nustatyta, kokio stiprumo turi būti šiuo ženklu pažymėti gaminiai, taigi kiekvienos kompanijos produkcijoje esanti kvapniųjų ekstraktų koncentracija gali truputėlį skirtis.
Privalumai
Pagrindinis „eau de parfum“ pranašumas yra kaina. Dėl kur kas mažesnės kvepalų aliejų koncentracijos, šių gamybos išlaidos yra mažesnės. Taip pat reikėtų žinoti, kad „eau de parfume“, gali būti naudojami tokiais pat kiekiais kaip ir kvepalų ekstraktai, to negalima pasakyti apie „eau de cologne“ ar „eau de toilette“, kurie yra gerokai silpnesni. Tiek „perfume extract“, tiek „eua de parfum“ tūrėtų būti tepami ant šiltų, pulso vietų, kaklo ar riešų. Kiti silpnesni kvepalai tose vietose labai greitai išgaruotų.
Trūkumai
Nors „eau de parfum“ ženklu pažymėti kvepalai kvepia ilgiau už kitus silpnesnius, tačiau jie negali pralenkti „perfume extract“ tipo kvepalų, kurių kvapas gali išsilaikyti pora valandų ilgiau. Taip pat „eau de parfum“ nors ir yra pigesni už stipriausius kvepalus, jie vis tiek kaina gerokai lenkia „eau de colgne“ ar „eau de toilette“ kvepalų tipus. Taigi jei norite sutaupyti pinigėlių rinkitės ne tokius stiprius kvepalus kaip „parfum extract“ ar „eau de parfum“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą