2011 m. rugsėjo 16 d., penktadienis

Kaip atidaryti nuosavą kvepalų parduotuvę?

Nuosavo verslo įkūrimas, tai pirmas žingsnis siekiant finansinės nepriklausomybės. Vis dėlto prieš pradedat dirbti sau svarbu išanalizuoti jus dominančią rinką, pasiruošti verslo planą. Svarbu žinoti pinigų sumą reikalingą verslo pradžiai, kitaip jūs negalėsite įsigyti reikiamos produkcijos. Kaip jau buvo galima suprasti iš pavadinimo šiame straipsnyje aš aprašysiu kelis patarimus, kurie padėtų atidaryti nuosavą kvepalų parduotuvėlę.

Pirma yra labai svarbu nuspręsti, kokių firmų kvepalais jūs prekiausite, šitai leis lengviau nuspręsti kurį didmenininką reikėtų pasirinkti. Didmenininkas ne vien tūrėtų suteikti kokybišką produkciją geriausiomis kainomis, bet tuo pačiu ir būti patikimas, nevėluoti pristatant produkciją. Išsirinkus tinkamiausią tiekėją reikėtų sugalvoti, kokią kainą nustatysite savo prekėms. Norint nesuklysti galite atlikti tyrimą kokios yra parfumerijos kainos jūsų regione, taip pat žinokite, kad įmonių parduodami kvepalai internetu taip pat konkuruos su jūsų produkcija. Pasidomėkite ir šių kainomis.

Paprastai kvepalai internetu būna gerokai pigesni nei specializuotuose parduotuvėse, dėl mažesnių išlaidų. Turint parduotuvę jums reikės nuomotis patalpas, samdyti pardavėjus. Vis dėlto prekiauti internete nėra paprasta. Vartotojai nori greitai gauti savo pirkinį, todėl reikia pasirūpinti pristatymo sistema. Taip pat dėl vartotojų teisių įstatymo produkcija pirkta internete galima grąžinti per dvi savaites, todėl sunku tiksliai apskaičiuoti pinigų srautus. Be to, kvepalai internetu ne visuose regionuose perkami vienodai sėkmingai daug kas priklauso nuo interneto išsivystymo lygio šalyje ir vartotojų įpročių. Taigi pasverkite visus už ir prieš renkantis prekybos būdą.

Kitas žingsnis yra verslo įregistravimas. Labai svarbu sukurti parduotuvei išskirtinį ženklą, kurį prisimintų vartotojas. Taip pat registruojant verslą jums reikės pasirinkti įmonės formą, tik pradedant smulkų verslą galima kurti individualią įmonę. Šio statuso pakaks esant mažesniems pinigų srautams. Jei planuojate atidaryti didesnį tinklą reikėtų pamastyti apie uždarosios akcinės bendrovės formą.

Galiausiai nepamirškite pasirūpinti įmonės reklama. Šiuo metu internetas tapo puikiu reklamos kanalu. Vienu klavišo paspaudimu galima pasiekti, kur kas didesnes auditorijas nei televizijoje už mažesnę kainą. Išnaudokite socialinius tinklus, tokius kaip facebook, galite pasidomėti paieškos variklių optimizavimo procesu. Aišku jei esate atidarę parduotuvėlę mažesniame mieste, galite gana pigiai pasireklamuoti vietiniuose laikraščiuose.

1 komentaras:

  1. Dekoju uz straipsni, pats galvoju atidaryti kvepalu parduotuve, idomus ir perspektyvus verslas! Reikalinga tik gera elektronines prekybos sistema, nes patalpas ir tiekejus jau radau:)

    AtsakytiPanaikinti