2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Kaip patinkančią prekę nusipirkti pigiau?

Pastaruoju metu nuolatos girdžiu aplinkinių skundus apie brangstančias prekes ir blogėjančią šalies situaciją. Drabužiai, papuošalai, net ir kažkada pigiais laikyti kvepalai internetu tampa brangesni. Taigi šiame straipsnyje pasidalinsiu savo žiniomis apie šių produktų pirkimą pigiau iš pačių gamintojų.

 Taip! Išgirdote gerai, galimybė iš gamintojų nusipirkti tokias prekes kaip drabužiai ar kvepalai iš tiesų egzistuoja. Toliau išvardinsiu pagrindinius septynis žingsnius, kuriais vadovaujantis šis pirkimo būdas tūrėtų jums sutaupyti pinigų.

Raskite reikalingą pardavėją

Šis žingsnis bene pats svarbiausias, rasti tinkamą jums reikalingos prekės tiekėją. Aišku dabar tai padaryti tikrai nesudėtinga, tereikia pasinaudoti internetu. Naudodamiesi įvairiais paieškų varikliais tūrėtumėte atrasti begalę jums reikalingos prekės gamintojų. Aišku nepulkite prie pirmo pasitaikiusio, pasiskaitykite kiekvienos kompanijos apžvalgas. Sužinokite, kokio dydžio, kiek laiko ir kokius kitus produktus gamina jus sudominusios įmonės. Žinant šiuos faktus bus lengvesnis derybų procesas.

Susisiekite su gamintoju

Šiame etape svarbu sužinoti, kokia yra tam tikro produkto kaina? Ar yra taikoma didmeninė nuolaida? Kokį kiekį produktų reikia užsakyti norint gauti šią nuolaidą? Sulaukę atsakymo, jog pavyzdžiui, tie patys kvepalai internetu irgi parduodami, nepasiduokite. Kartais įmonės į privačius asmenis žiūri nerimtai. Tokiu atveju galite susisiekti po kelių dienų neprisistatydami iš kur esate.

Ar yra galimybė užsisakyti?

Daugelis gamintojų neleidžia privatiems asmenims ar netgi kitoms kompanijoms įsigyti produktų tiesiogiai. Kartais šios įmonės turi sudarę išskirtines sutartis su įvairiais tiekėjais. Jei pasitaiko toks atvejis, sužinokite kas yra tas tiekėjas ir kontaktuokite su juo.

Gamintojo kainos

Jei gamintojai nusiteikę su jumis bendradarbiauti, gaukite iš jo kainų sąrašą. Šiame gali būti nurodytos kainos įvairiems produktų kiekiams. Paprašykite, kad šį sąrašą jums atsiųstų paštu, faksu ar elektroniniu laišku.

Kontaktinis asmuo

Bendraukite tik su vienu asmeniu iš gaminančios kompanijos, nes skirtingi darbuotojai kartais gali pateikti ir skirtingas kainas. Tik susiekę su tam tikru darbuotoju pasistenkite gauti jo asmeninį elektroninį paštą ar telefoną.

Raskite bendraminčių

Norint gauti didmeninę nuolaidą jums tikriausiai teks pirkti didesnį kiekį produkcijos nei reikia asmeniniam naudojimui. Tokiu atveju bendraminčių galite ieškoti pasinaudoję socialiniais tinklais.

Gudrybė

Taip pat galite šiek tiek pagudrauti. Jeigu nebeketinate daugiau įsigyti tam tikros prekės iš gamintojo, galite pamėginti jį įtikinti suteikti didmeninę nuolaidą mažam kiekiui produkcijos išbandymo tikslais, o ateityje prisižadėti pirkti daugiau. Ši gudrybė paprastai pavyksta gana retai, bet kodėl gi nepabandžius.

Perkant iš gamintojo iš tiesų net ir kvepalai internetu pasirodys brangūs, tačiau nepamirškite, kad naudojant šį būdą sugaišite nemažai laiko, o juk šis kainuoja tuos pačius pinigus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą