2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Kvepalai jūsų šuniui

Jeigu jūs neturit laiko kasdieną maudyti savo šunį ir taip pat negalite pakęsti jo kvapo, tinkamas sprendimas būtų kvepalai skirti jūsų augintiniui. Deja, veterinarijos parduotuvėse pirkti aromatai gali būti kenksmingi šuns odai. Kam varginti augintinį niežtinčia oda, kai kvepalus galima pasigaminti pačiam. Tai gana greitas ir paprastas procesas.

Iš pradžių susirinkite visą reikiamą įrangą. Šuns kvepalai iš jūsų pareikalaus šių prietaisų ir produktų:

Šaukto bičių vaško;

Šaukšto vitamino E ekstrakto;

Penkiolika lašų kedro esencijos aliejaus (galite naudoti ir kitą kvapą, tačiau kedro aromatas atbaido šunis puolančias uteles);

Maišytuvas;

Nedidelio puodo maišymui;

Didelio puodo;

Vandens;

Buteliuko kvepalams;

Viryklės

Didžioji dalis įrangos bus jūsų namuose, tačiau kedro esencijos ir bičių vaško teks ieškoti parduotuvėse. Kvapų esencijas galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose, o štai vaško, galite ieškoti kai kuriose veterinarijos vaistinėse arba specializuotuose bitininkų parduotuvėse.

Taigi pradėkime gamybos procesą. Į puodą skirtą esencijos maišymui įdėkite bičių vašką ir vitaminą E. Į didįjį puodą įpilkite vandens, tada į jį įstatykite mažesnįjį, kuriame yra bičių vaškas su vitaminu E ir viską užkaiskite ant viryklės. Laukite kol vanduo pradės virti, tada stebėkite puodą kol vaškas išsilydys, kai taip nutiks išjunkite viryklę ir išimkite puodą su įsilydžiusiu turiniu. Įpilkite kedro esencijos aliejaus. (Taip pat galite nusipirkti ir primaišyti daugiausiai du papildomus kvapus, kurie suteiks jūsų šuns kvapui išskirtinumo, tačiau abiejų kvapų kiekis sudėjus neturėtų viršyti aštuonių lašų.) Taigi viską išmaišykite su maišytuvu. Išsitikinkite, kad visos sudedamosios dalys tikrai išsimaišė iki tol kol vaškas sukietės. Maišymo procesą turite atlikti gana sparčiai, nes vaškas greitai atvėsta.

Viską išmaišius mikstūrą reikia supilti į tam specialiai pasiruoštą buteliuką. Palaukite pusė valandos iki kol vaškas tikrai atvės. Ir štai kvepalai paruošti. Šią mikstūrą tepkite ant šuns antkaklio. Tai tikrai lengvas ir greitas procesas padėsiantis nuslopinti šuns dvoką ir atbaidyti įkyrias blusas, kurios nuolatos kamuoja mūsų keturkojus draugus.


1 komentaras: