2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Kaip panaikinti kvepalų aromatą?

Yra įvairių priežasčių, kodėl žmonės nori panaikinti kvepalų aromatus iš drabužių. Vieniems stiprus kvapas sukelia galvos skausmus, kitiems nemalonius prisiminimus ar alergines reakcijas. Tiesa, tai ne visada yra paprasta. Kartais panaikinti kvepalų aromatą gali užtrukti net kelias savaites.
Pradėkime nuo paprasčiausio sprendimo: išvėdinkite savo drabužius. Geriausia juos palikti prasivėdinti lauke, o jei tam neturite sąlygų, pakabinkite juos didesniame kambaryje. Geriausia, kad jame būtų kuo daugiau gėlių. Jos sugers ore pasklidusį kvepalų aromatą. Toks procesas gali užtrukti nuo kelių valandų ar net iki kelių savaičių.
Pamerkite rūbus šiltame vandenyje. Pripilkite dubenėlį vandens , įberkite skalbimo miltelių ar kitų skalbimui skirtų priemonių ir palaikykite rūbus šiame dubenyje per naktį. Jei nepavyks išvyti kvapo per vieną kartą, pakartokite visą procesą. Dar efektyviau tarp merkimų rūbus gerai išvėdinti.
Jei neturite laiko skalavimui ir vėdinimui, iš karto meskite rūbus į skalbimo mašiną. Kartu su skalbimo milteliais įpylus šaukštelį acto kvepalų aromatas turėtų pradingti.
Taip pat galite pasitelkti specialias kvapų panaikinimo priemones. Parduotuvėse yra specialių purškiklių, kurie padeda greitai panaikinti bet kokius kvapus. Tiesa, sėkmė priklauso nuo jūsų pasirinktos priemonės kokybės.
Jei po vieno karto panaikinti kvapą nepavyksta, pabandykite dar kartą. Jautriau į kvapus reaguojantiems žmonėms vieno skalavimo, skalbimo ar vėdinimo gali neužtekti.
Visi šie kvepalų kvapo panaikinimo būdai yra puikus išbandymas jūsų kvepalams. Jei jie tikrai kokybiški ir originalūs, jų kvapą panaikinti bus sunkiau. Tiesa, tai galioja stipraus aromato vakarui skirtiems kvepalams. Silpnesni kasdieniai kvepalai turėtų išsigaruoti lengviau. Žinoma, vien tik pagal atsparumą vandeniui ir vėdinimui spręsti apie kvepalus negalima. Jų paskirtis skleisti malonų kvapą, kai jų užsipurškia žmogus. Kvepalai pritaikyti reaguoti į mūsų kūno temperatūros pokyčius.
Galiausiai, prisiminkite, kad panaikintų kvepalų aromatą ir panaikinti blogą kvapą yra skirtingi dalykai. Blogus kvapus panaikinti gali būti daug sunkiau. Kartais tai būna ne tik kvapas, bet didesnės problemos, kaip pelėsis padarinys. Tuo tarpu kvepalai, tai meno kūrinys buteliuke.

kvepalai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą