2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Kaip pasigaminti nuosavus kvepalus?

Šiais laikais kvepalai yra įvaizdžio dalis. Jie leidžia Jums išsiskirti iš minios, atkreipti į save dėmesį. Vis dėl to ką daryti jeigu Jūsų aplinkoje yra žmogus mėgstantis tokio paties aromato parfumeriją kaip ir Jūs? Apie tai, kaip to išvengti ir bus šis straipsnis.

Visų pirma pradėkime nuo to, kad Jums bus reikalingi šie įrankiai ir medžiagos:

  • Alkoholis (tinka spiritas arba paprasta degtinė);

  • Stikliniai buteliukai;

  • Stiklinė kolba;

  • Maišiklis (būtinai nemetalinis);

  • Nuo 4 iki 6 skirtingų eterinių kvapų;

  • Stiklinis piltuvėlis;

  • Kavos filtras.

Taip pat reikėtų šiek tiek daugiau pasidomėti apie kvepalų veikimo ir sandaros principus. Paprastai literatūroje išskiriami keturios pagrindinės dalys (natos): bazinė, vidurinė, viršutinė ir jungiančioji natos.

Bazinė nata yra stipriausio kvapo ir, savaime suprantama, ant Jūsų odos išlieka ilgiausiai. Gaminant kvepalus namuose dažnai yra siūloma tokiu elementu pasirinkti cinamoną, paczulą ar vanilę.

Renkantis vidurinįjį elementą reikia žinoti, kad šis kvapas atsiskleidžia išgaravus viršutiniajai natai, t.y. maždaug po pusės valandos nuo pasikvėpinimo. Renkantis šią natą tinkami yra muskato riešuto, pelargonijų ar kvapiųjų kaningų aliejai.

Viršutinioji nata, tai kvapas pasijaučiantis tik pasinaudojus kvepalais. Šiuo elementu gali būti citrusinių vaisių ir gelių kvapai.

Galiausiai prieš pradedant gamybą reikia išsirinkti jungiantįjį elementą, kuris, akivaizdu iš pavadinimo, padeda sujungti visus ankščiau naudotus elementus į visumą. Dažnai tokiais tampa vanilės ar levandos aliejai.

Surinkę reikalingus įrankius ir medžiagas galite pradėti gamybą:

Naudodami piltuvėlį įlašinkite jūsų pasirinktą bazinį kvapą į stiklinę kolbą. Vėliau lašinkite kitus pasirinktus aliejus. Po kiekvieno lašiuko patariama pauostyti. Aliejų dozavimas yra Jūsų pačių reikalas Vis dėlto iš viso yra patariama pilti ne daugiau kaip 25 lašus visų aliejų kartu sudėjus. Tarkime 6 bazinio kvapo, 4 viduriniojo, 10 viršutiniojo ir 5 jungiančiojo. Tada įpilkite 70,75 g alkoholio ir užkimškite buteliuką. Suplakite.Patalpinkite kvepalus šaltoje tamsioje vietoje bent 48 valandoms. Kuo ilgiau kvepalai stovės, tuo stipresnis jie bus stipresnio aromato. Po šio žingsnio į kvepalus reikėtų įpilti 2 valgomuosius šaukštus šaltinio vandens ir išmaišyti. Ir galiausiai iškoškite visą mikstūrą per kavos filtrą.

Štai ir viskas Jūs pasigaminote nuosavus kvepalus. Nebijokite, eksperimentuokite ir išsiskirkite iš kitų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą