2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

Kaip atidaryti elektroninę kvepalų parduotuvę?

Pasaulyje yra begalė žmonių vartojančių kvepalus. Moterys nuolatos juos perka sau, vyrai juos perka moterims, draugės juos perka vyrams ir t.t. Taigi kodėl iš to nepasipelnyti? Iš tiesų asmeninė elektroninė kvepalų parduotuvė Lietuvoje neuždirbtų labai daug, nes norint pradėti projektą iš kurio būtų galima gyventi reikia didelių investicijų. Vis dėlto toks verslas galėtų padėti užsidirbti papildomų lėšų.

Visų pirma, pasirašykite verslo planą. Šiame turite aprašyti viską, nuo finansavimo iki marketingo strategijos, kurią naudosite versle. Jei manote, kad neturite pakankamai lėšų pasisamdykite konsultantą, kuris padėtų padailinti jūsų sukurtą planą ir ieškokite investuotojų. Kalbėdami su investuotojais išdėstykite argumentus kaip jūs planuojate pasiekti sėkmę. Vis dėlto ieškodami investuotojo turėkite omenyje, kad šis skyręs jums lėšų taip pat norės užsidirbti, todėl projektui skiriami laiko kaštai gali išaugti.

Taip pat yra svarbu gerai nusimanyti kvepalų rinkoje. Tūrėtumėte atlikti rinkos tyrimus, nustatyti kokie kvepalai labiausiai perkami internete. Tokius tyrimus galite ir nusipirkti. Be to yra svarbu žinoti techninius produktų skirtumus. Tarkime, kuo „parfum“ ženklu pažymėti kvepalai skiriasi nuo „eau de parfum“ ir panašiai.

Kurdami tinklalapį ir norėdami sutaupyti galite naudoti elektroninių parduotuvių šablonus. Tokios parduotuvės kūrimas iš naujo kainuoja didelius pinigus, tačiau internete galima rasti sukurtas svetaines, kurias galite nežymiai modifikuoti, kad jos atitiktų jūsų poreikius. Taip pat pasidomėkite apie tinklalapių optimizavimą paieškos varikliuose, ši priemonė padeda padidinti tinklalapio lankomumą.

Pasirūpinkite visais reikalingais dokumentais, kuriant verslą. Iš tiesų už nedidelį mokestį šiuos žingsnius atlieka teisininkai.

Penkta, labai svarbus žingsnis yra tiekėjo arba didmenininko suradimas. Užsakinėdami kvepalus pasirūpinkite asortimento pločiu. Kvepalai dažnai rūšiuojami kaip sezoninės prekės. Taigi tūrėkite kvapų skirtų visiems metų laikams. Taip pat bandykite gauti Lietuvoje retų aromatų prekių, taip tapsite išskirtiniais.

Galiausiai, pristatykite savo elektroninę kvepalų parduotuvę visuomenei. Galite ją pareklamuoti laikraščiuose, naudokite kuponų strategiją. Galite bendradarbiauti su dabar labai populiariais nuolaidų kuponų tinklalapiais, kurie gali į jūsų parduotuvę pritraukti nemažai klientų. Be to stenkitės sekti konkurentų veiksmus ir atitinkamai į juos reaguokite.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą