2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Gera dovana moterims - kvepalai

Artėja gražiausios metų šventės ir galvoje pradeda suktis mintys apie dovanas. Tie, kas nestokoja fantazijos su šia užduotimi susitvarko be didesnių problemų. Tačiau ką daryti tiems, kurių vaizduotė tarsi užstrigusi ir į galvą nešauna jokia gera dovanų idėja? Dažniau šis klausimas kankina vyrus ir jiems metų šventės tampa rimtu išbandymu. Taigi ką padovanoti savo išrinktajai? Dažniausiai ko nori moterys žino tik jos pačios. Taigi kaip išsisukti iš neoriginalumo ir banalumo liūno?
Gera dovanų idėja moterims gali būti kvepalai. Be abejo šiuo klausimu pigiai neišsisuksite, nes geros dovanos – brangios dovanos. Tačiau tokia investicija tikrai atsipirks. Jau vien kiek vertas tas džiaugsmas, kurį suteiksite. Tačiau tuo pačiu ši dovana yra labai subtili ir savo skoniu geriau nerizikuokite. Juk kvepalai moterims yra labai individualus dalykas. Todėl prieš didįjį žygį į parduotuves geriau paslapčiomis išsiaiškinkite, kokiu tiksliai aromatu Jūsų mylimoji džiaugsis labiausiai. O apie norimus dalykus moterys dažnai šneka, tačiau vyrai kartais to neišgirsta. Taigi, jei tapsite akylas ir pastabus, klausimas „ką dovanoti?“ netaps galvos skausmo priežastimi. Be to šiais laikais Jums net nereikės dėl tokios dovanos vargti didžiuliuose prekybos centruose. Kvepalai internetu – tai paprastas ir patogus būdas tapti geriausiu Kalėdų seneliu jei ne visame pasaulyje, tai bent jau Jūsų namuose.
Kvepalai – užburiantis dalykas, taigi kaip nepasiklysti jų pasaulyje? Paprastai tariant kvepalais mes vadiname visus gražiuosius buteliukus, esančius parduotuvėse, tačiau taip sakydami šiek tiek klystame. Pirminė kvepalų koncentracija yra ekstraktas. Skirtingai jį skiedžiant gaunami kvepalai, kvapusis ir tualetinis vanduo. Pastarasis savo sudėtyje turi mažiausiai procentų tikrojo ekstrakto, o gryni kvepalai turi daug stipresnį kvapą, kuriame atskirti sudedamuosius elementus bus sunku. Turbūt dėl to labai populiarus yra tualetinis vanduo. Nors kvepalų ekstrakto ten mažiau, tačiau tuomet puikiai atsiskleidžia profesionalų sukurtos kvapų kompozicijos.
Kvepalai gaminami iš natūralių ir sintetinių žaliavų. Pastarųjų gamybai pasitarnauja netik fizikos bet ir chemijos mokslai, todėl gaminio kaina priklauso nuo kvapo išgavimo sudėtingumo. Natūralūs aromatai išgaunami iš natūralių žaliavų, todėl jų kaina taip pat gali labai svyruoti. Tarkim, kad išgautume vieną lašą rožių aliejaus prireiks sunaudoti bemaž pusšimtį žiedų. Dėl to natūralių kvepalų kaina priklauso ne tik nuo žemės ūkio šakos, tiekėjo, bet ir nuo sezono derlingumo. Tai gi kokius kvepalus geriau pasirinkti? Vieningo atsakymo turbūt nerasime. Vertėtų prisiminti tik tai, kad tiek natūralūs, tiek sintetiniai kvapai gali būti vienodai toksiški ar net sukelti alergijas, todėl ekspertai pataria geriau rinktis ne 100 % kvepalus, o jų mišinius.
Žmogaus nosis vienu metu gali atskirti tik tris skirtingus kvapus, nes juose yra užkoduota galybė informacijos, kurios vienu metu mūsų juslė nesugeba suprasti. Dėl to kvepalų išsirinkimas gali atimti nemažai laiko. Sakoma, kad žmonės užuodžia vienodai, tačiau tik skirtingai tą kvapą interpretuoja. Skonis kvepalams gali atsirasti ir asociatyviai: sukelti malonūs prisiminimai, ar net deja vu jausmas.
Keletas taisyklių kaip kvėpintis. Jokiu būdu negalima kvepalų trinti į odą, nes tuo metu nuo padidėjusios temperatūros pasikeis kvapo struktūra ir ne paeiliui atsiskleis skirtingos gamos. Purkšti kvepalus reikėtų tik ant odos, nes ant drabužių gali likti nepanaikinamos dėmės. Kvėpinamos vidinės riešų pusės, dekoltė ir sritis už ausų. Reikėtų nepamiršti, kad vieni kvepalai yra skirti dienai, kiti vakarui, treti labiau tinka vasarai, ketvirti žiemai. Dėl netinkamo pasirinkimo ar kvapo padauginimo galite parodyti prastą etiketo išmanymą.

kvepalai moterims

1 komentaras:

  1. tikrai labai gera dovana, ypatingai jei žinote kokias natas mėgsta, tai mažai šansų prašauti. ypatingomis progomis nišiniai kvepalai puikus pasirinkimas ziuzi.lt

    AtsakytiPanaikinti