2011 m. spalio 11 d., antradienis

Kaip mikrobangų krosnelėje pasigaminti kvepalus?

Kieto pagrindo kvepalai yra lengvai pagaminami mikrobangų krosnelėse, tokios materijos parfumerija tinkama žmonėms, kurie negali pakęsti alkoholio pagrindu pagamintų kvepalų. Taip pat tai puiki proga paeksperimentuoti ir išbandyti kažką naujo. Be to, į šį procesą galite įtraukti ir vaikus, kuriems tai taps įdomiu ir naudingu žaidimu.
Gaminant kieto pagrindo parfumeriją, jums reikės įsigyti arba pasigaminti kvapų ekstraktų. Pirkimo procesas turbūt visiems yra aiškus, na, o apie ekstraktinių aliejų gamybą rašiau ankstesniuose savo straipsniuose, taigi ir čia netūrėtų iškilti bėdų.
Visų pirmą gamybos procesui jums reikės:
·         1 šaukšto bičių vaško, kurio galite įsigyti veterinarijos arba specializuotuose parduotuvėse, dažnai bičių vaško galite rasti ūkininkų turguose;
·         1 šaukšto saldžiųjų migdolų aliejaus;
·         8-15 lašelių jūsų pasirinkto kvapo ekstrakto aliejaus;
·         Dantų krapštuko, skirto maišymui;
·         Kvepalų maišymui ir matavimui skirtų indų (turi būti atsparūs mikrobangų krosnelės spinduliams);
·         Gerai užsidarančio mažo, skaidraus indo kvepalų laikymui.
Visų pirma paruoškite pasirinktą talpyklą į kurią bus pilami pagaminti kvepalai. Šią reikėtų gerai išplauti ir išdžiovinti.
Stikliniame maišymui skirtame inde sumaišykite bičių vašką su saldžiųjų migdolų aliejumi. Šalia tūrėkite matavimui paruoštą indą.
Indelį su bičių vašku ir aliejumi įdėkite į mikrobangų krosnelę. Kas dvidešimt sekundžių išjunkite krosnelę ir su dantų krapštuku maišykite mikstūrą. Kiekvieną kartą pamaišius pakeiskite dantų krapštuką, nes atšalęs bičių vaškas jį aplips.
Suskystėjusią mikstūrą išimkite iš mikrobangų krosnelės. Į matavimui skirtą indą įpilkite nuo 8-15 lašelių jūsų pasirinkto kvapo ekstrakto. Ekstraktinio aliejaus kiekį galite rinktis pagal savo pomėgius, jei jums patinka stipresnis aromatas pilkite daugiau, jei ne tada mažiau.
Pagamintus kvepalus įpilkite į pasirinktą talpyklą ir sandariai uždarykite. Patartina dangtelyje padaryti pora skilučių, kad iš indo išgaruotų garai. Kvepalai bus paruošti naudojimui po valandos, maždaug tuo metu šie sukietės.
Kieto pagrindo kvepalai naudojami taip kaip ir skysti. Tačiau juos galite naudoti ir kambario ar rūbų kvėpinimui, nes ant audinių kietoji parfumerija išsilaiko ilgiau.

kvepalai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą